05 September 2013

Société des musiciens extraordinaires

 


Société des musiciens extraordinaires is een gelegenheid waar musici bestaande en nieuwe composities van nieuwe klassieke muziek aan elkaar voorspelen en met elkaar bespreken. 
Met een groep genodigden komen we geregeld bijeen. Op deze manier willen we een netwerk van musici opbouwen, van waaruit we meer aandacht willen geven aan de nieuwe  klassieke muziek. We willen graag dat deze muziek een volwaardige plaats krijgt naast de gangbare klassieke muziek in Nederland. 

 


Ons doel: 
-Een sociëteit samenstellen van uitvoerenden, componisten en luisteraars die actief willen bijdragen aan de vernieuwing van de muziek. 
-Met de
sociëteit willen we bereiken dat de hedendaagse muziek in Nederland een belangrijke plaats krijgt naast de klassieke muziek. 


We hopen:
• Dat bovengenoemde doelgroepen elkaar met regelmaat kunnen treffen om ideeën uit te wisselen. Tussen luisteraar, uitvoerende en componist vindt steeds onderling interactie plaats. 

• Dat alle deelnemers zich actief willen inzetten voor de moderne muziek, open staan voor -en willen leren van elkaar en nieuw onbekend werk willen presenteren: 

 a. De uitvoerende speelt desgevraagd “a provi” of op afspraak een stuk. Iedere uitvoerende krijgt de kans en iedereen heeft hierin zijn eigen rol en verantwoordelijkheid. 
 b. De componist deelt zijn werk met de leden en licht het toe. Dit kan bijv. via een lezing of nieuwe media. 
 c. De luisteraar stelt zich actief op: doet mee aan de discussies, geeft een aan muziek gerelateerde lezing, of nodigt uit om mee luisteren naar nieuwe ontdekkingen. 

• Sub. Wanneer een van de “sociëtanten” een, in zijn ogen, waardevolle ontdekking heeft gedaan op het gebied van muziek qua uitvoering, componist of compositie mag hij dit delen met de sociëteit. Dit mag door middel van de nieuwe media. Facebook/ Linkedin/ Skype etc.; in elke vorm. 


 

En uiteraard ondersteunen[P1]  componist, luisteraar en uitvoerende allemaal de gastheer/-vrouw van die avond in het vlot verlopen van de avond. Het samenzijn zal voorlopig bij toerbeurt bij de leden plaatsvinden waarbij de kosten van de avond worden gedragen door het aantal belangstellenden. Er is geen toegangsprijs: de sociëteit heeft voorogen non profit te zijn.

 

 

 

 

Wat kun je van zo’n bijeenkomst verwachten? 

-  Het presenteren en uitvoeren van eigen werk waarover vervolgens wordt gediscussieerd
-  Ruimte  voor het geven van lezingen over muzikale thema’s etc. 
-  Actieve inzet van de deelnemers.


Wie zijn wij? 

De initiatiefnemers van deze société zijn Geoffrey Madge en Maurice Verheul.

 
Geoffrey Madge is concertpianist en hoofdvak docent piano aan het Koninklijk Conservatorium, Den Haag. Hij heeft talloze concerten gegeven over de hele wereld en een groot aantal CD’s opgenomen. Hij studeerde bij o.a Géza Anda. 


Maurice Verheul werkt in het onderwijs, is componist en pianoleraar. Hij heeft een omvangrijk oeuvre van meer dan 750 werken.  


Wie willen we bereiken? 

Ben je een gepassioneerd luisteraar, een instrumentalist of een (uitvoerend) componist van nieuwe muziek? Wil je dit actief uitdragen en jezelf inzetten om deze vorm van muziek weer terug te brengen in het publieke domein? Dan heten we je graag van harte welkom!


contact en informatie: 
somextro@gmail.com 

 [P1]Hoe ondersteunen ze?

Société des musiciens extraordinaires

 

Comments

Log in to post a comment